Nederlandse artiest Gordon wint rechtszaak tegen ex © Isopix

Gordon heeft de zaak tegen zijn ex gewonnen. De rechtbank moest zich uitspreken over de zaak of de Nederlandse celebrity een relatie had met Kevin B. of hij de man echter stalkte in wie hij dacht zijn grote liefde te hebben gevonden. De rechter heeft dus vastgesteld dat Gordon wel degelijk "een affectieve en seksuele relatie" had met de arts in opleiding uit Almere.

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op "duizenden WhatsApp-berichten" tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter "niet vol te houden dat er geen sprake was van een relatie". Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is "niet meer nodig". Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5.000 euro betalen.

Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg.

Gordon, bekend in Nederland op muzikaal en tv-vlak, stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven, maar voelde zich later bedrogen door de arts in opleiding uit Almere.