James Cameron is klaar met Avenger-films


De Oscar-winnende regisseur vergelijkt zijn Avatar-vervolgen met The Godfather trilogie.


Regisseur James Cameron rekent erop dat bioscoopbezoekers binnenkort "Avenger-moeheid" zullen ervaren, omdat hij helemaal klaar is met de superheldenfilms van Marvel.

De Oscarwinnaar geeft toe dat hij voorzichtig omgaat met de gigantische hoeveelheid stripboekenfilms die worden uitgebracht. Hij zegt daarbij dat de films draaien om het mannelijk ego. "Ik hoop dat we snel moe worden van de Avenger-films", klaagt Cameron op een persevenement om zijn nieuwe documentaireshow te promoten. "Het is niet dat ik de films niet leuk vind. Maar kom op mensen, er zijn andere verhalen dan films over testosteronloze mannen zonder familie die twee uur lang de dood overwinnen en steden verwoesten."

Cameron wil films zien met diepte, zoals de vier vervolgen die hij heeft gepland voor zijn film Avatar. Hij vergelijkt die films met de iconische The Godfather trilogie, geregisseerd door Francis Ford Coppola. Hij noemt de films een "familiesaga die speelt over meerdere generaties".

Hij onthult dat de films "heel anders" zullen zijn dan de eerste Avatar-film, die 2,7 miljard ophaalde sinds 2009. Het eerste vervolg, Avatar 2, komt uit in december 2020.

Cover Media/Novum Nieuws