Intrede van bekend personage in 'Star Wars: Episode IX'? © BELGA

Als het van producent Lucasfilm afhangt, zal er in 'Star Wars: Episode IX' een beroemd personage uit de boeken haar intrede in de hoofdfranchise doen. Het gaat om Mara Jade, de echtgenote van Luke Skywalker. Dat schrijft That Hashtag Show.

Mara Jade zou een soort vervanger moeten worden voor Princess Leia, die eigenlijk de hoofdrol had moeten krijgen in de film van regisseur J.J. Abrams. Door het overlijden van Carrie Fisher is dat helaas niet mogelijk en moest het verhaal compleet omgegooid worden. That Hashtag Show meldt nu dat er een actrice gezocht wordt om een prominent, vrouwelijk personage te spelen. De actrice moet tussen de veertig en vijftig jaar oud zijn.

In de boeken was Mara Jade ooit een moordenares, in dienst van de Keizer, maar werd ze later een Jedi en trouwde ze met Luke. Mara zou een soort nieuwe mentorfiguur moeten worden voor Rey.

De opnames beginnen in juni van dit jaar al, de cast zal dus snel gezocht moeten worden. December 2019 moet 'Star Wars: Episode IX' in de bioscoop verschijnen.