Movies & Series Pass presenteert: 20th Century Women © 20th Century Fox/A24 Copyright Reserved.

Een mooie dramedy over het leven van een alleenstaande moeder in het California van eind jaren 70. ‘20th Century Women’ is vanaf 28 april te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.


Bekroond regisseur Mike Mills brengt met ‘20th Century Women’ een grappig en ontroerend verhaal over een tienerjongen, zijn moeder en twee andere vrouwen die helpen bij zijn opvoeding in het California van 1979.

We volgen Dorothea Fields, een alleenstaande moeder die haar vijftienjarige zoon Jamie alleen opvoedt in een groot landelijk huis in Santa Barbara. Ze roept daarbij geregeld de hulp in van twee andere vrouwen: Abbie, een vrijgevochten punkkunstenares die bij hen inwoont, en Julie, hun eigenwijze, slimme buurmeisje. De drie vrouwen vertellen Jamie elk op hun eigen manier over hun leven, hun ervaringen met mannen en vrouwen, de liefde en de vrijheid.De film speelt zich af op het einde van de jaren 70 en dat betekent een relaxte sfeer, nostalgische muziek en mensen die de ene sigaret na de andere roken.

In zijn vorige film ‘Beginners – die in 2010 een Oscar won – vertelde regisseur Mike Mills het verhaal van zijn vader, met deze ‘20th Century Women’ brengt hij een ode aan zijn moeder. Een verhaal over liefde, begrijpen en loslaten, en een film die inzoomt op kleine momenten.

Annette Bening schittert in de rol van Dorothea en werd ervoor beloond met een Golden Globe-nominatie. De film kreeg verder een Oscar-nominatie voor beste screenplay, en een Golden Globe-nominatie voor beste film in de categorie comedy.
In de cast zie je verder onder meer Greta Gerwig als Abbie en Elle Fanning als Julie. Lucas Jade Zumann speelt de rol van de tienerzoon, en Billy Cudrup (Jackie) druppelt binnen als een rondtrekkende timmerman die ook in Dorothea’s huis verblijft.
 
Zin in een leuke dramedy met sterk acteerwerk? ’20th Century Women’ is vanaf 28 april beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV!

Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.