Familie van Prince sleept ziekenhuis dat zijn eerste fentanyl-overdosis behandelde voor de rechter © BELGA

De familie van Prince vervolgt het ziekenhuis dat de eerste fentanyl-overdosis van de in 2016 overleden popartiest moest behandelen, een week voor zijn fatale overdosis op 21 april. Dat meldt entertainmentsite TMZ. De familie spant een rechtszaak aan nadat vorige week aangekondigd werd dat niemand strafrechtelijk vervolgd zou worden voor de dood van de artiest.

De familie is van oordeel dat een onnauwkeurige diagnose en behandeling van het Trinity Medical Center in de Amerikaanse deelstaat Illinois geleid heeft tot de dood van de popster. Prince werd er behandeld voor zijn fentanyl-verslaving, een synthetisch opiaat dat dertig tot vijftig keer zo krachtig is als heroïne. Hij had een overdosis genomen. Een week later zou hij aan een nieuwe, fatale overdosis sterven.

Ook een dokter van het ziekenhuis en een apotheker worden voor de rechtbank gedaagd door de familie, net als de Amerikaanse drogisterijketen Walgreens, die volgens de familie naliet om zich ervan te vergewissen dat hun verdovende geneesmiddelen correct en voor de juiste medische redenen gebruikt werden door Prince.