Apple koopt rechten documentaire Ed Sheeran © BELGA

Apple heeft de rechten gekocht op 'Songwriter', een documentaire over populaire muzikant Ed Sheeran. Het bedrijf heeft voor de streamingrechten meer dan één miljoen dollar neergeteld, zo schrijven Britse media.

Opmerkelijk aan de documentaire is dat deze gemaakt is door de neef van de zanger. Murray Cummings begon met filmen toen Sheeran nog een nobele onbekende was. "Het was voor mij een manier om beter te leren filmen en hij kon het gebruiken voor zijn MySpace en YouTube", verklaarde neef Murray afgelopen week tegenover Billboard. "Toen hij zijn eerste platendeal tekende, grapten we nog dat dit op een dag een grote documentaire zou worden. Het is echt begonnen als grap, maar op een gegeven moment hadden we gewoon heel veel coole beelden."

'Songwriter' werd in februari al eens vertoond, met name op het filmfestival in Berlijn. Gisteren werd de documentaire afgespeeld op het Tribeca Film Festival in New York.

Apple zal 'Songwriter' uitbrengen in een beperkt aantal bioscopen, zo meldt Deadline. Daarna zal de documentaire op de verschillende platformen van het bedrijf te zien zijn.