Antonio Banderas let op hoe hij vrouwen behandelt


De acteur was ontdaan dat zijn goede vriendin Salma Hayek niet aan hem had verteld dat ook zij een slechte ervaring had gehad met Harvey Weinstein tijdens het produceren van de film Frida.


Antonio Banderas blikt terug op hoe hij vrouwen heeft behandeld in het verleden. Aanleiding is het seksuele misbruik dat aan het licht is gekomen rondom Harvey Weinstein. Weinstein’s reputatie als filmproducent werd ernstig beschadigd, nadat The New York Times en The New Yorker vorig jaar berichtten dat hij verschillende actrices zou hebben misbruikt. Een aantal vrouwen stapte naar de media met hun eigen verhalen.

De schandalen zorgden voor een kettingreactie; bewegingen zoals #MeToo en Time’s Up werden opgericht om seksuele intimidatie tegen te gaan. Na het drama voelde Banderas zich geforceerd na te denken over zijn eigen gedrag tegenover vrouwen op filmsets.

“Iedereen denkt er nu over na,” zegt de acteur. “Ik vind dat ik me altijd netjes heb gedragen tegenover mijn tegenspelers en andere mensen op de set. Ik denk dat veel mannen nu kritisch moeten kijken naar hun gedrag rondom vrouwen, en dat is iets goeds.”

De acteur was ontstemd toen hij hoorde dat zijn goede vriendin Salma Hayek ook was misbruikt door Weinstein tijdens de productie van een film waarin Banderas ook speelde. “Het was voor mij heel belangrijk om met haar erover te praten,” zegt de acteur. “We zijn hele goede vrienden, en ik wist het gewoon niet. Ik moest het weten.”

“Ze barstte bijna in tranen uit, en ze zei: ‘Ik wilde jullie gewoon beschermen. Ik wilde jullie niet forceren om een man met zoveel macht te confronteren. De reden is dat ik mijn vrienden wilde beschermen.’”

Cover Media/Novum Nieuws