Paramount bevestigt komst van twee nieuwe Star Trek-films © BELGA

Op filmbeurs CinemaCon heeft de CEO van Paramount onthuld dat de filmstudio werkt aan twee nieuwe Star Trek-films. Dat meldt filmsite Screenrant. De franchise leek over zijn hoogtepunt heen - zo viel de opbrengst van 'Star Trek: Beyond' uit 2016 zwaar tegen - maar wordt nu dus weer nieuw leven ingeblazen.

Niemand minder dan Quentin Tarantino sloot een akkoord met Paramount om aan het roer te staan van een Star Trek-film. Volgens Spock-acteur Zachary Quinto heeft de studio plannen om nog minstens één extra film te maken, en dat werd gisteren ook volmondig bevestigd door Paramount-CEO Jim Gianopulos, zonder in detail te treden.

Paramount had overigens nog meer goed nieuws in petto, want het kondigde een officiële sequel aan op 'Cloverfield'. De found footage-film uit 2008, over een gigantisch monster dat door Manhattan zwerft, werd indertijd een onverwacht succes. Met '10 Cloverfield Lane' en 'Cloverfield Paradox' kwamen nog twee films uit die min of meer gelinkt zijn aan het 'Cloverfield'-universum, maar echte opvolgers konden ze bezwaarlijk genoemd worden.