'The Long Walk' van Stephen King wordt verfilmd © BELGA

Stephen King heeft alweer prijs: meer dan vijftig boeken van de succesauteur werden al verfilmd, en met het dystopische horrorverhaal 'The Long Walk' uit 1979 kan de 70-jarige Amerikaan er weer eentje bijschrijven op zijn cv.

Onder het pseudoniem Bachman werd 'The Long Walk' in 1979 gepubliceerd. De Amerikaanse scenarioschrijver James Vanderbilt, die de scenario's van onder meer 'The Amazing Spider-Man' en 'Zodiac' neerpende, heeft een script klaar voor de verfilming.

'The Long Walk' vertelt het verhaal van een marathon in een dystopische toekomst, waaraan 100 tieners begeleid door bewapende bewakers deelnemen. Ze vallen één voor één af, tot één iemand overblijft. Naar verluidt zou het perspectief van de tieners het verhaal aantrekkelijk gemaakt hebben voor filmstudio New Line Cinema, omdat het een 'Hunger Games'-gevoel oproept.

De relatie tussen New Line Cinema en King kan vruchtbaar genoemd worden, met onder meer de vorig jaar uitgebrachte blockbuster 'It'. Een vervolg zit eraan te komen, met Jessica Chastain, James McAvoy en Bill Hader als de drie opgegroeide leden van de voormalige Losers' Club. Ook andere filmstudio's springen op de kar: Universal heeft onlangs de rechten op de verfilming van 'Tommyknockers' verkregen, geregisseerd door James Wan. Paramount krijgt ook een deel van de koek met de remake van 'Pet Sematary'.