S.J. Clarkson wordt eerste vrouwelijke regisseur in de geschiedenis van 'Star Trek' © BELGA

De Britse S.J. Clarkson komt in de regisseursstoel van 'Star Trek 4' te zitten. Ze wordt daarmee de eerste vrouw ooit die een film in de 'Star Trek'-franchise voor haar rekening neemt. Dat meldt entertainmentmagazine Variety.

Filmstudio Paramount Pictures kondigde tijdens CinemaCon, het jaarlijkse congres voor bioscoopuitbaters in Las Vegas, aan dat het een vierde film met Chris Hemsworth aan het plannen is. De acteur verscheen al in 2009 in 'Star Trek' als het personage George Kirk, de vader van James T. Kirk - gespeeld door Chris Pine. Zachary Quinto zal ook terugkeren. Paramount kondigde eerder al aan dat het een nieuwe 'Star Trek'-film ontwikkelt met J.J. Abrams en niemand minder dan Quentin Tarantino, maar bronnen zeggen dat deze film nog steeds wordt geschreven en pas na die van S.J. Clarkson zou uitkomen.

Hoewel details over 'Star Trek 4' nog schaars zijn, geven bronnen aan dat een belangrijk deel van de plot draait rond een ontmoeting van James T. Kirk (Chris Pine) met zijn vader (Chris Hemsworth), en dat tijdens een tijdreis.

De originele 'Star Trek'-reboot uit 2009 leverde wereldwijd 385 miljoen dollar (318 miljoen euro) op, terwijl het vervolg 'Star Trek: Into Darkness' in 2013 goed was voor 467 miljoen dollar of 386 miljoen euro. Het derde deel in de franchise, 'Star Trek Beyond', bracht in 2016 wereldwijd 343 miljoen dollar (283 miljoen euro) op.

Clarkson is vooral bekend voor haar werk aan succesvolle tv-series als 'Dexter', 'Bates Motel', 'Orange is the New Black' en 'Jessica Jones'. Onlangs regisseerde ze een aantal afleveringen van 'The Defenders' (Marvel).