Wie is jouw Mol? © VIER

In aflevering zes van De Mol ging met Joke een van de meest onverdachte kandidaten naar huis. Blijven nog over: drie kandidaten en één mol, drie mannen en één vrouw. In een aflevering waarin het rad van fortuin werd gespeeld, de kandidaten op de proef werden gesteld met martelingen en ze geitjes moesten hoeden, werd veel duidelijk over de identiteit van de mol. Of toch niet? Wij zetten de theorieën over de deelnemers op een rijtje.

Bahador is De Mol omdat:
Bij het rad van fortuin stelt hij als eerste voor om Lloyd de alles beslissende superronde te laten spelen. Hij lijkt meer last te hebben van het pepertje bij de tortilla's dan bij de martelingen. Bij de stinkbom is hij dan weer de enige die niet onbewogen kan blijven: een geval van overacting? Zelf kiest hij de marteling waarmee het minste geld verdiend kon worden. Hij verzamelt vijf geitjes door snel te spelen en goed te schieten, maar geen enkele brengt uiteindelijk geld op. In de vorige aflevering koos hij in het pretpark voor de proef waarmee het best gesaboteerd kon worden en zorgde hij maar voor 50 euro bij de drive-in.  Verder laat hij zich vaak opvallen door twijfel te zaaien en maakte hij geen goede indruk bij de jacht op Joke, bij het baseballen, liedjes herkennen, kippen vangen en de cliffhanger.

Bahador is niet De Mol omdat:
Bij het rad van fortuin is hij twee keer betrokken bij een geslaagde proef. Ook in andere afleveringen doet hij het niet slecht in de tequilaquiz en het vertragen van een racepiloot. Wanneer hij net als Pieter niet wil zeggen welke marteling hij koos, lijkt hij een harde speler, maar dan wel één die met zijn molboekje open zit. Vorige week schoot hij Lloyd af bij de Mexican stand-off terwijl die voor pasvragen koos. Met de lucha libre had hij weinig invloed op het spel en bij de koffertjes volgde hij afvaller Jeffrey toen die voor een koffertje met 0 euro koos.

Lloyd is De Mol omdat:
Zorgt er persoonlijk voor dat er geen geld verdiend wordt tijdens de eerste proef omdat hij de link niet ziet en niet voor de meest logische medeklinkers kiest. Hij lijkt er als enige echt plezier in te hebben om de kandidaten te martelen met een stinkbom (van slechts 500 euro): de ideale eigenschap van een mol? In de vorige aflevering schoot hij Steve neer in de Mexican stand-off die voor de winkelkar koos, waardoor de proef sowieso mislukt. Bij de bakfietsproef laat hij de luciferproef tot twee keer toe mislukken en verliest hij ook nog eens veel tijd met Pascale. Bij de escaperoom verliest hij vijf minuten bij het videospel en weet hij net te laat waar het witte huis staat. Op aangeven van Jeffrey schiet hij Joke snel neer in aflevering twee, waardoor er geen geld verdiend wordt.

Lloyd is niet De Mol omdat:
De drie caféspelletjes worden onder zijn invloed correct opgelost en bij het rad van fortuin vindt hij twee keer het juiste woord. Bij de martelingen lijkt hij echt af te zien bij het eten van de peper, of is dat gewoon goed geacteerd? Hij slaagt er in slechts één geitje te verzamelen waardoor hij weinig invloed heeft: zou de mol dan niet geoefend hebben op schieten? Bij de Mexican stand-off kiest hij zelf voor twee pasvragen maar wordt hij zowel door Steve als door Bahador ontmaskerd als leugenaar. In het pretpark neemt hij het voortouw in het oplossen van de rekensom en bij de drive-in haalt hij het meeste geld op. Hij wordt vertrouwd door zijn medekandidaten: hij mag de superronde spelen bij het rad van fortuin, mag als een van de laatste uitstappen in de Torre Latinoamericana en krijgt het koffertje met het meeste geld, dat hij onaangeroerd laat.

Pascale is De Mol omdat:
Ze geeft geen kik bij de martelingen: omdat het voor haar geen martelingen zijn? De eerste aflevering buiten beschouwing gelaten, kan je ze nauwelijks betrappen op duidelijk sabotages: is dat niet wat de makers graag zien van een mol? Bij de lucha libre en de sombrero's is het wel door haar dat de proeven mislukken. In het pretpark verliest ze samen met Bahador veel tijd door een tweede keer langs het spiegelpaleis te gaan, al wordt die proef door haar strategie wel correct opgelost.

Pascale is niet De Mol omdat:
Ondanks het feit dat ze slechts twee geitjes heeft, brengt ze met één geit wel geld op. Ondanks jaarlijkse schietoefeningen slaagt ze er niet in een blik te raken. De muziekproef brengt ze samen met Joke tot een goed einde. In de Mexican stand-off schoot ze Joke neer die voor pasvragen koos. In het verleden koos ze nooit voor pasvragen: niet bij de koffertjes, niet bij de Mexican stand-off en ook in de Torre Latinoamericana offert ze zich op om snel uit te stappen. Ofwel is de meestertacticus heel zeker van haar mol, ofwel is ze als mol zeker van de volgende ronde?

Pieter is De Mol omdat:
Bij de martelingen is hij de enige die geen geld opbrengt, al was dat meer de schuld van Joke. Bij het geiten hoeden loopt hij vaak in de weg, maar hij zet wel de snelste tijd neer. Hij verzamelt zo het meeste geitjes, maar zet ze allemaal in voor de vrijstelling, die hij ook wint. Ook vorige week bracht hij als enige geen geld op bij de drive-in. In de Mexican stand-off schoot hij Bahador neer die voor de winkelkar koos, maar misschien is dat gewoon omdat Baha zijn hoofdverdachte is? Bij de koffertjes had hij er geen probleem mee om pasvragen te kopen.

Pieter is niet De Mol omdat:
Hij maakt een goede beurt bij het herkennen van ingrediënten. Hij is zo gefocust op zijn hoofdverdachte bij de martelingen, dat hij niet eens ziet dat Joke het pepertje niet opeet. In de vorige aflevering vond hij in het pretpark heel snel de droedel en werd hij als enige niet afgeschoten door zijn medekandidaten. Die vertrouwden hem ook bij de koffertjes veel geld toe. In de Torre Latinoamericano offerde hij zich als eerste op. In het baseball zorgde hij voor de enige homerun en ook bij het spelletje 'wie ben ik' speelde hij sterk.