Kanye West verdedigt zijn sympathie voor Donald Trump in nieuwe song © BELGA

In zijn song 'Ye vs. The People' steekt de Amerikaanse rapper Kanye West zijn sympathie voor president Donald Trump niet onder stoelen of banken. Eerder gaven beide heren elkaar al regelmatig schouderklopjes op Twitter.

In een samenwerking met collega-rapper T.I. argumenteert Kanye waarom hij Trump zo openlijk steunt. "Ik vecht voor de mensen", klinkt het onder meer.

"Die pet toont de mensen dat we gelijk zijn", rapt de hiphopster erop los, verwijzend naar een foto van zichzelf waarop hij een baseballpet met de beroemde campagneslogan van Trump, 'Make America Great Again', draagt. "'Make America Great Again' heeft een negatieve perceptie. Ik droeg het, gaf het een nieuwe richting, voegde empathie, liefde en affectie toe, en jullie stellen enkel mijn werkwijze in vraag", sneert hij.

Vorige week noemde West Trump nog 'mijn broeder' op Twitter en schreef hij dat ze beiden dezelfde tomeloze energie deelden, om er later fijntjes aan toe te voegen dat hij "niet met alles wat Trump doet akkoord is".