Arts reageert op Kanye's idee albumcover


De rapper is van plan om een foto van de plastisch chirurg die zijn moeder heeft geholpen, op de voorkant van zijn album te zetten.


Jan Adams, de plastisch chirurg die de moeder van Kanye West voor haar dood opereerde, heeft een reactie gegeven op Kanye's idee om een foto van Adams op de cover van zijn nieuwe album te zetten. Toen de Amerikaanse entertainmentsite The Blast hem via een sms-je vroeg wat hij ervan vond, antwoordde Adams op 'Kanyeaanse' wijze: "Het is een MacGuffin..."

De term 'MacGuffin' is een oude filmterm, die populair is gemaakt door de legendarische regisseur Alfred Hitchcock. Het verklaart zoveel als 'het beschrijven van iets waarop iedereen gefocust is, maar wat eigenlijk niet zoveel uitmaakt'. Oftewel, Kanye zou hem gebruiken als een symbool op weg naar vergiffenis. Bij deze ietwat vage beschrijving liet de arts het en ging verder niet in op de vraag of hij de rapper eventueel gaat aanklagen wegens smaad of laster wegens het publiekelijk gebruiken van zijn foto en naam.

Wests moeder Donda overleed in november 2007 op 58-jarige leeftijd aan de complicaties van een plastisch-chirurgische ingreep. Een dag nadat ze een liposuctie, buikwandcorrectie en borstverkleining onderging, overleed ze thuis terwijl ze onder de zorg van haar neef viel. Ze zou in minder dan 24 uur tijd twintig pijnstillers hebben geslikt en zou uiteindelijk in haar eigen braaksel zijn gestikt.

De lijkschouwing gaf geen uitsluitsel over de doodsoorzaak, zowel verstikking als pijnmedicatie droeg vermoedelijk bij aan Donda's overlijden. Adams, die veel kritiek kreeg omdat de operatie te riskant zou zijn geweest vanwege de slechte gezondheid van Donda, viel volgens de lijkschouwer niets te verwijten.

Cover Media/Novum Nieuws