Bart De Pauw werkt mee aan 'Vossen'-project Fernand Huts © BELGA

Katoen Natie, het bedrijf van topman Fernand Huts, heeft het productiehuis Koeken Troef! aangesteld voor een aantal video's voor diens 'Vossen'-project. De in opspraak geraakte Bart De Pauw werkt mee aan de scenario's, zo bevestigt Huts vandaag het nieuws van ATV.

Katoen Natie en het fonds The Phoebus Foundation werken momenteel het cultuurproject 'Vossen' uit, een herwerking van de parabel van Reynaert de Vos. Het project omvat onder meer een fietstocht en videoprojecties in het Waasland.

Volgens Fernand Huts was de curator, Katharina Van Cauteren, op zoek naar creatieve partners, en kwamen ze uit bij Koeken Troef!. "Eind oktober, begin november, komt Koeken Troef!, gelinkt aan Bart De Pauw, in de problemen nadat de VRT de samenwerking stopzet. Op dat moment zag zij de mogelijkheid van een enorm potentieel en creativiteit in dat team van 22 mensen. Wij hebben dan gezegd dat we dat potentieel gaan benutten", zegt Huts.

Het bedrijf werkt daarbij samen met Bart De Pauw, die bij VRT in ongenade viel na klachten over grensoverschrijdend gedrag. "Meneer De Pauw heeft meegewerkt om de scenario's te schrijven. Het team heeft het dan uitgewerkt", vervolgt de flamboyante zakenman.

Of hij geen graten ziet in een samenwerking met De Pauw? "Ons contract is met Koeken Troef!, geleid door de echtgenote. Wij zijn niet de directie en we laten het aan hen om hun zaken te realiseren", klinkt het daarop. "Dit is een win-winsituatie. We kozen voor hen omdat zij een capaciteit hadden die wij konden gebruiken. Wij trekken creativiteit aan, en voor hen is het extra werk."