Ariana Grande opent show Billboard Music Awards © BELGA

Ariana Grande zal op de show van de Billboard Music Awards het openingsoptreden verzorgen. Dat liet zender NBC weten. Het optreden van de zangeres zal in het teken staan van haar nieuwe album 'Sweetener', dat deze zomer wordt uitgebracht. De Billboard Music Awards worden op 20 mei uitgereikt in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

Naast Ariana Grande zullen er nog enkele optredens plaatsvinden. Deze zullen verzorgd worden door BTS, Camila Cabello, Dua Lipa en Shawn Mendes. De presentatie van de awardshow is in handen van Kelly Clarkson. Kendrick Lamar kan de grote slokkop worden, want de hiphopper maakt in acht categorieën kans op een prijs. Ook Drake en Ed Sheeran hebben veel kans op een Billboard Music Award. Beiden zijn zes keer genomineerd. Taylor Swift is met vier nominaties de grootste kanshebber onder de vrouwen.

Voor haar nieuwe album werkte Grande samen met Pharell Williams. "Het was een geweldige ervaring. Mijn album heet 'Sweetener' omdat het gaat over het brengen van licht in een situatie of over iemand anders die licht brengt in je leven", vertelde de zangeres eerder al in 'The Tonight Show'.