Pamela Anderson bezorgt over veiligheid Julian Assange


De actrice onderhoudt een vriendschappelijke relatie met Assange en vindt dat hij niet goed behandeld wordt in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.


Pamela Anderson heeft haar zorgen geuit over de veiligheid van haar voormalige vriend Julia Assange. De actrice denkt dat de oprichter van Wikileaks in levensgevaar is.

De voormalige Baywatch-ster werd gefotografeerd toen ze een bezoek bracht aan Assange in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen, maar Anderson vertelt aan The Hollywood Reporter dat ze al een maand niks meer van hem heeft gehoord en dat Assange geen toegang meer heeft tot internet.

“Hij is het contact met de wereld kwijt”, vertelt ze. “De luchtkwaliteit en de lichten in de ambassade zijn erg slecht, omdat hij zijn raam niet open mag doen en hij geen zonlicht krijgt.”

“Zelfs gevangenen mogen naar buiten, maar hij niet. Ik breng hem als veganistisch eten, maar hij eet erg simpel. Ik sprak met hem aan de telefoon op de dag dat de internetverbinding werd gestopt. Hij belde me om dat te vertellen en sindsdien hoorde ik niks meer van hem.”

Tegen de Zweedse journalist en computerprogrammeur bestaan geen aanklachten meer van seksueel misbruik in zijn eigen land, maar hij blijft in ballingschap in de ambassade omdat hij bang is om gearresteerd te worden en uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten, waar hij mogelijk strafrechtelijk wordt vervolgd wegens het lekken van vertrouwelijke informatie via WikiLeaks.

“Hij wordt van vele dingen ten onrechte beschuldigd”, vertelt Pamela. “Maar dit is een manier om hem gedeisd te houden en hem niks te laten doen.”

“Ik probeer altijd om zijn menselijke kanten te laten zien, omdat mensen denken dat hij een robot is of een computer en dat hij niet het persoon is dat hij werkelijk is.”

Hoewel ze dicht bij Julian staat, zijn de geruchten over een relatie tussen de twee afgezwakt, nu de 50-jarige Pamela aan het daten is met de 32-jarige Franse voetballer Adil Rami.

Cover Media/Novum Nieuws