Matthias Schoenaerts speelt hoofdrol in Amerikaanse maffiafilm © Isopix

The Sound of Philadelphia, dat is volgens magazine Variety de nieuwe Amerikaanse maffiafilm waarin Matthias Schoenaerts de hoofdrol zal vertolken. De opnames starten in augustus en de film zal nu al worden voorgesteld op het Festival van Cannes dat op 8 mei begint.


Matthias krijgt het gezelschap op de set van acteurs Garrett Hedlund (o.a Tron Legacy) en Scoot McNairy (o.a. Batman v Superman: Dawn of Justice). 

The Sound of Philadelphia is van de hand van de Franse regisseur Jérémie Guez en is gebaseerd op het boek Brotherly Love van Pete Dexter. Startpunt van de film is het overlijden van een jong meisje in een verkeersongeval met een roekeloze chauffeur. Twintig jaar later is haar broer Peter Flood (Schoenaerts) nog altijd getraumatiseerd door het ongeval. Intussen is zijn neef Michael (Hedlund) uitgegroeid tot een spilfiguur in de maffia van Philadelphia. Zo ontspint er zich een verhaal van verraad en vergelding.

Verder heeft Schoenaerts met The Sound of Metal ook nog een film met Dakota Johnson op stapel staan waarbij hij in de huid kruipt van een heavymetaldrummer.