'Over Water' eerste titel van 45ste editie van Film Fest Gent © BELGA

De fictiereeks 'Over Water' van Tom Lenaerts en schrijver Paul Baeten Gronda wordt voorgesteld op de 45ste editie van het Film Fest Gent. Het festival zal de eerste twee afleveringen van de Eén-reeks vertonen in de sectie 'Serial Madness'. "Het is fantastisch om geselecteerd te zijn. We hebben er keihard aan gewerkt en dan is het super fijn voor heel de ploeg als die inspanning zo mooi beloond wordt", zegt Tom Lenaerts.

'Over Water' draait rond de voormalige tv-ster John Beckers (vertolkt door Tom Dewispelaere) die van zijn vrouw Marjan (gespeeld door Natali Broods) en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.

'Over Water' zal in het najaar te zien zijn op Eén, en de internationale trailer werd vandaag tijdens het Franse televisiefestival 'Séries Mania' voorgesteld. De eerste twee afleveringen van 'Over Water' worden in première vertoond tijdens Film Fest Gent dat op 9 oktober van start gaat. De reeks is zo de eerste titel die het filmfestival bekendmaakt.