Rose McGowan moet voor grand jury verschijnen


Rose McGowan, actress, film, drugs, Harvey Weinstein.


Rose McGowan moet voor de zogeheten grand jury verschijnen vanwege het vervoeren van verboden middelen. De actrice had vorig jaar wat spullen laten liggen in het vliegtuig na een vlucht naar Washington. Tussen de vergeten spullen zaten twee pakjes cocaïne.

Volgens McGowan waren de drugs niet van haar. Haar advocaten stelden dat er te weinig bewijs was om een rechtszaak te beginnen. Maar tijdens een preliminaire zitting, die donderdag plaatsvond, gaf de rechter het openbaar ministerie gelijk en is er dus een reden gevonden om de zaak door te laten gaan.

Tijdens de zitting bij de grand jury mogen de advocaten van McGowan nog eens duidelijk maken waarom de actrice onschuldig is. Een van de argumenten is dat de drugs in haar tas zijn gestopt door iemand. De tas lag vijf uur lang onbewaakt in het vliegtuig, voordat de schoonmakers de tas vonden. In die tijd zou er drugs in de tas gestopt kunnen zijn.

Eerder suggereerde de actrice al dat Harvey Weinstein mensen had ingehuurd om de drugs in haar tas te stoppen. Weinstein ontkent dat. Het zou een wraakactie zijn nadat McGowan had verteld dat ze in het verleden seksueel misbruikt was door de gevallen filmregisseur.

Ondanks het teleurstellende nieuws dat er toch een rechtszaak komt, is McGowan positief volgens haar advocaat. “Ze zal doorgaan met haar strijd in deze zaak en heeft geloof in het rechtssyteem. Rose heeft altijd vastgehouden aan haar onschuld. Er was geen cocaïne in haar tas tot het moment dat ze de tas per ongeluk achterliet in het vliegtuig.”

Cover Media/Novum Nieuws