De stad Brussel is momenteel in de handen van Darth Vader en de slechteriken van The Empire. Het Star Wars-personage kreeg vandaag de sleutel van de stad overhandigd door Brussels burgemeester Philippe Close (PS). De overdracht staat in het teken van de internationale Star Wars Day op 4 mei, en de lopende tentoonstelling "Star Wars Identities" in Paleis 2 op de Heizel.

"Ik hoop dat de Brusselaars me het niet te veel kwalijk nemen, maar ik zal vechten om de sleutel terug te winnen", zegt burgemeester Close. "Het is natuurlijk symbolisch, want we zijn zeer blij dat we de expo Star Wars Identities in Brussel mogen ontvangen. Het is ook met een knipoog dat we tonen dat we een dynamische stad zijn met humor."

Vooraleer Darth Vader en de Stormtroopers de sleutel in ontvangst namen op het kantoor van de burgemeester maakten ze eerst een wandeling rond en over de Grote Markt. Dat zorgde meteen voor heel wat bekijks en selfies. "Het zijn verhalen die iedereen kent en ons leven tekenen", aldus de Brusselse burgervader. "Bij de tentoonstelling moet je ook echt een kant en personage kiezen, en daar zie je toch ook dat veel kinderen voor de Dark Side kiezen. Daar moeten ons misschien toch vragen bij stellen", lachte Close. De interactieve tentoonstelling Star Wars Identities loopt nog tot 2 september in Paleis 2 van Brussels Expo.