Catherine Zeta-Jones acteert in nieuwe komische serie voor Facebook Watch © BELGA

De Britse actrice Catherine Zeta-Jones zal de hoofdrol opnemen in de nieuwe Facebook-serie "Queen America", de eerste grote serie van het sociale netwerk. Dat schrijft Deadline en bevestigt de 48-jarige actrice vandaag. Facebook reageerde nog niet op het nieuws.

"Queen America" wordt een tiendelige reeks over Vicki Ellis, een strenge en grove coach van miss-kandidates. Vicki krijgt Samantha Stone onder haar hoede, een meisje dat allesbehalve geschikt lijkt om Miss America te worden. Toch neemt ze de uitdaging aan, maar die zal het uiterste van haar vergen. "Queen America" wordt geregisseerd door Paul Lee en is de eerste Amerikaanse tv-reeks waarin de actrice meespeelt.

De reeks wordt uitgezonden door Facebook Watch, een nieuwe streamingdienst van Facebook die de concurrentie moet aangaan met Netflix en andere streamingdiensten. Facebook Watch staat al sinds augustus 2017 online en heeft al enkele series online. Mark Zuckerberg maakte toen 1 miljard dollar vrij voor de productie van eigen series, documentaires en reality-shows. Met "Queen America" hoopt Facebook Watch een eerste echte topper te lanceren.