Sex and the City-actrice adopteert tweede kindje © BELGA

De Amerikaanse actrice Kristin Davis, bekend van de populaire tv-reeks Sex and the City, heeft een tweede kindje geadopteerd. Het is een jongen.

De 53-jarige Davis adopteerde in 2011 een dochter, Gemma Rose, die nu 7 jaar is. Net zoals dat voor haar personage Charlotte in Sex and the City was, was adoptie voor Davis altijd een optie, al noemde ze het een "beangstigend" proces.

"Ze vertellen je dat je het eerst moet bekijken als babysitten, voor het geval dat de biologische moeder van gedacht zou veranderen", vertelde Davis eerder. "Je probeert dat dan, maar het is onmogelijk om jezelf als babysitter te zien."

De actrice sprak vroeger al over hoe het is om een ouder te zijn van een kind met een andere huiskleur. "Ik ben blank en ik heb altijd in een bevoorrechte positie gezeten. Ik ontdekte pas wat dat betekende toen ik mijn dochter adopteerde. Het is hard wanneer mensen je kind tegenwerken", vertelde ze. "Ik zeg haar altijd dat haar krullen prachtig zijn, dat haar donkere huid prachtig is en dat zij prachtig is."