Avengers: Infinity War brengt in recordtijd miljard dollar op © BELGA

De nieuwste Marvel-film, Avengers: Infinity War, heeft in elf dagen tijd een miljard dollar opgebracht. Zondag stond de teller al op 1.164.100.000 dollar. Het gaat om een recordtijd.

Het vorige record was in handen van Star Wars: The Force Awakens, dat drie jaar geleden twaalf dagen nodig had om de grens van een miljard te bereiken.

De nieuwste prent van Marvel verpulverde sinds de release al tal van records. Zo had de film het beste openingsweekend ooit in de Verenigde Staten. Momenteel is hij de op vier na meest succesvolle superheldenfilm en de vijftiende succesvolste film in het algemeen.

In Avengers: Infinity War moeten superhelden uit het Marvel-universum hun krachten bundelen om te voorkomen dat de schurk Thanos de zes infinity-stenen kan bemachtigen. Als dat lukt, zal hij niet alleen de realiteit maar ook de tijd en ruimte naar zijn wil kunnen buigen.

Onder meer Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana en Josh Brolin spelen mee in de prent.