Wie van de drie is De Mol? © VIER

De Mol nadert zijn ontknoping en met Pascale moest zondag de laatste vrouw het spel verlaten. Over elk van de overgebleven drie deelnemers valt wel wat verdacht te zeggen. Wie is volgens jou de saboteur in het spel?

Bahador is De Mol omdat:
Was duidelijk de zwakste schakel in de triatlon: zowel bij het kruiswoordraadsel als bij het fietsen liet hij steken vallen. Ook in de andere afleveringen maakt hij vaak geen goede indruk: liedjes herkennen, kippen vangen, baseball; het zijn allemaal geen talenten van de financial recruiter met de aanstekelijke lach. Wanneer een opdracht met hem wel goed afloopt, is het vaak dankzij een andere kandidaat zoals in het pretpark dankzij Pascale. Hier koos hij wel voor de positie met het meeste invloed op het spel. Zowel bij de drive-in als bij de martelingen brengt hij weinig geld binnen. Hij zet ook al zijn geitjes in voor de vrijstelling zodat er geen geld verdiend wordt. Hij lijkt vaak twijfel te zaaien en stelde als eerste voor dat LLoyd de superronde speelde bij het rad van fortuin.

Bahador is niet De Mol omdat:
Als Bahador de Mol is, heeft hij toch een paar rare keuzes gemaakt. Hij schiet Lloyd af in de Mexican stand-off terwijl die voor pasvragen koos. Als hij als mol wist wie voor wat gekozen had, was dat niet de goede optie. Het is trouwens opvallend hoe vaak hij proeven doet met Lloyd: maar wie is wiens hoofdverdachte? Bij de lucha libre had hij weinig invloed op het spel: niet meteen wat je van een mol zou verwachten. Deze week ging hij als eerste in de fout bij het bord van symbolen: zou de mol hier niet vooraf op hebben kunnen studeren? Zo stopte de aftelklok en kon hij de beslissende proef met de kaars niet spelen. Meest opvallend is misschien zijn actie bij de koffertjes: wanneer Jeffrey voorstelt om een een koffer met 0 euro te nemen gaat hij meteen akkoord. Als mol had hij gemakkelijk wat pasvragen kunnen kopen. Als hij bovendien wist dat Jeffrey het spel ging verlaten, was dat ook geen slimme zet. Al weten we niet of de pasvragen de uitslag nog beïnvloed hebben. Bij de martelingen wordt hij openlijk verdacht door Pieter, zouden de makers dit wel laten zien als Baha ook echt de mol is?

Lloyd is De Mol omdat:
De nonchalante student werd lang niet meteen als een sterke speler gezien, maar hij zit nu wel in de finale. Omdat hij de Mol is? Deze week twijfelt hij wel heel lang bij het voorstel van Pascale en doet hij bovendien geen tegenvoorstel. Wil hij dan niet zelf de ultieme tip krijgen over de identiteit van de Mol? Zelf gaat hij een paar keer opvallend in de fout: bij de superronde van het rad van fortuin gaat hij de mist in, de luciferproef laat hij twee keer mislukken en verliest daardoor kostbare tijd. Ook bij de escaperoom verliest hij vijf minuten in het spel door de videogame te verliezen en vindt hij het juiste antwoord net buiten tijd. Op aangeven van Jeffrey schiet hij Joke neer, waardoor er geen geld verdiend wordt. Wanneer hij Steve neerschiet in de Mexican stand-off is hij zeker dat de proef mislukt, al zou dit ook als kandidaat niet onlogisch zijn nadat Steve bij de koffertjes wél voor de pasvragen koos.  

Lloyd is niet De Mol omdat:
Bij de triatlon is het dankzij hem dat de proef slaagt: bij het fietsen en lopen maakt hij fysiek de beste indruk en ook met de kokosnoten heeft hij geen probleem. Ook bij de caféspelletjes en het pretpark neemt hij het voortouw om de opdracht te doen lukken. Bij de geitjes verzamelt hij maar één geitje: zou de mol niet hebben kunnen oefenen op schieten? Bij de martelingen lijkt hij echt af te zien bij het eten van het pepertje. Als hij dit zo goed acteert, is het toch vreemd dat zowel Bahador als Steve hem als leugenaar ontmaskerden bij de Mexican stand-off. Bij de koffertjes vertrouwde Jeffrey hem het meeste geld toe, maar liet het vervolgens onaangeroerd. Wanneer hij in zijn hotelkamer een cameraploeg opmerkt, lijkt hij echt geschrokken: voor De Mol zou dit niet zo verrassend zijn.

Pieter is De Mol omdat:
Zowel bij de drive-in als bij de martelingen brengt hij als enige geen geld op. Hij zet al zijn geitjes in voor de vrijstelling en koopt pasvragen bij de koffertjes, waardoor hij opnieuw geen geld binnenbrengt. In de Mexican stand-off schiet hij Bahador neer die voor de winkelkar koos, waardoor de proef zeker mislukt, al kan het natuurlijk ook zijn dat Baha zijn hoofdverdachte is. Als je alle opdrachten optelt, heeft Pieter het minste geld opgebracht: dat was ook het geval voor Eline en Gilles de voorbije jaren.

Pieter is niet De Mol omdat:
Deze week deed hij weinig verkeerd. Zou hij als mol niet geoefend hebben op Jenga? Dat hij zo zat te mokken toen Pascale en Lloyd de info over de laatste proef niet wilden delen, past bij zijn profiel van winnaarstype. Of was dat misschien net omdat hij bij het Jenga de mist in ging en zo geen invloed meer had op de rest van het spel? Zijn emoties lijken vaak oprecht: teleurgesteld als de rest het snel opgeeft bij de drive-in, zenuwachtig bij de koffertjes omdat hij vreest de afvaller te zullen zijn. Of is aan de priester een steengoed acteur verloren gegaan? Bij de Torre Latinoamericano offert hij zich als eerste op en heeft zo nog weinig invloed op het spel, maar ook geen kans op de vrijstelling. Bij de Mexican stand-off wordt hij als enige niet afgeschoten en bij de koffertjes vertrouwt Baha hem de tweede grootste som toe. In spelletjes speelt hij vaak sterk: herkennen van ingrediënten, een droedel oplossen, 'wie ben ik' en baseball zijn maar een paar voorbeelden.