In de maak: 'Studio Tarara', met Ruth Beeckmans en Koen De Graeve © Medialaan

Productiehuis Shelter is van start gegaan met de opnames van een nieuwe tragikomische fictiereeks over de beginjaren van VTM. In coproductie met Proximus, met hoofdrollen voor Ruth Beeckmans en Koen De Graeve.


In november 2017 maakte Tim Van Aelst van productiehuis Shelter reeds bekend dat hij samen met zijn team een tragikomische fictiereeks aan het schrijven was over de beginjaren van de commerciële tv-zender VTM. De nieuwe reeks heeft nu ook een naam gekregen: Studio Tarara.

Ruth Beeckmans en Koen De Graeve spelen de hoofdrollen en zijn inmiddels aan de opnames begonnen. Naast Beekmans en De Graeve zijn er onder meer ook rollen voor Geert Van Rampelberg, Frances Lefebure en Peter Van den Begin.

De reeks speelt zich af in 1993, achter de schermen van de sketchshow ‘Studio Tarara’. De acteurs van de show verliezen zich gaandeweg in een spiraal van zelfdestructie. Ricky (Koen De Graeve) is verslaafd aan drank en drugs, Sandra (Ruth Beeckmans) aan seks. Er is hoop wanneer ze beiden de liefde vinden, maar een onverwachte zelfmoord sleurt de hele studio mee in een verhaal vol intriges.

Tim Van Aelst: “Het is heerlijk om de jaren ’90 terug te brengen. Voor de jonge VTM-kijkers is het een throw-back naar de Vlaamse televisie van de nineties. Voor degenen die het zich nog herinneren een nostalgische terugblik. Studio Tarara is uiteraard een fictieve sketchshow, maar wel herkenbaar. We nemen de kijkers mee terug naar de gouden beginjaren van VTM, de jaren van ‘Rad van Fortuin’ en ‘Tien om te Zien’. De comedy zit in de sketchshow, de tragedie en de fictie in de verhalen achter de schermen.”

De volgende foto van Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg ademt alvast de sfeer van de nineties, toen de kapsels ... euh, anders dan nu waren en roken op de werkvloer nog denkbaar was:Voor actrice Ruth Beeckmans is Studio Tarara na ‘WAT ALS?’ en ‘Safety First’ een nieuw Shelter-project waar ze zich met graagte in vastbijt: “De opnames zijn nog maar net gestart, maar de sfeer is nu al memorabel. Elke dag word je gekatapulteerd naar de jaren ‘90, niet alleen qua looks maar ook in de manier van acteren. Ik geniet, zoveel is zeker.”

Ook Koen De Graeve werkte al eerder samen met productiehuis Shelter voor ‘WAT ALS?’: “Ik voel aan alles dat dit een fantastische reeks gaat worden. Je mag enerzijds sketches spelen en tegelijkertijd je tanden zetten in de fictie eromheen. Fijn ook om weer samen te werken met Ruth en ook met de acteurs die gestalte geven aan de andere personages.”

Figuranten

Productiehuis Shelter is bovendien voor de opnames de komende maanden nog op zoek naar figuranten. De sketches worden immers gespeeld voor een livepubliek dat zelf ook helemaal ondergedompeld wordt in de nineties, inclusief kleding, kapsel en make-up.

Wedstrijden

Heb jij wel zin om deze reeks van dichtbij tot stand te zien komen? Dat kan! ‘Studio Tarara’ is een coproductie van Proximus, en wij willen onze klanten graag laten meegenieten van deze reeks.

Houd onze website dus zeker in de gaten, want wij organiseren binnenkort een wedstrijd voor de verdeling van een aantal gastrollen.

Geen zin om op het scherm te verschijnen, maar wil je wel eens kijken hoe de opnames verlopen? Ook dat kan. Doe mee aan onze wedstrijd om kans te maken op een setbezoek!