Amerikaans regisseur Quentin Tarantino heeft voor zijn negende langspeelfilm alweer een impressionante cast klaarstaan. In zijn film "Once Upon a Time in Hollywood" zal hij samenwerken met enkele oude bekenden. Leonardo DiCaprio ("Django Unchained") en Brad Pitt ("Inglourious Basterds") waren reeds gecast, maar nu heeft Tarantino zijn oog ook laten vallen op "The Hateful Eight"-trio Tim Roth, Kurt Russell en Michael Madsen voor enkele kleinere rollen. Roth en Madsen verschenen beiden al in "Reservoir Dogs". De ene dook later op in "Pulp Fiction" en de andere in het "Kill Bill"-tweeluik. Russell was ook al te zien in "Death Proof". De 82-jarige Burt Reynolds is bovendien nog lang niet versleten en doet ook zijn intrede, net als Margot Robbie ("The Wolf of Wall Street").

"Once Upon a Time in Hollywood" speelt zich af in de jaren zestig en in het bijzonder rond de periode waarin Manson actrice Sharon Tate vermoordde. Robbie zou Tate vertolken, maar dat werd nog niet bevestigd. DiCaprio speelt in elk geval een tv-acteur en Tate's buurman met Pitt in de rol van zijn stunt double. Reynolds onderhandelt meteen voor de rol van George Spahn, de eigenaar van de ranch die het hoofdkwartier werd van sekteleider Charles Manson. Er moeten nog wat punten en komma's geregeld worden aan het contract, maar Reynolds zou al mondeling toegezegd hebben.

Burt is al sinds 1958 actief in Hollywood, maar blijft de films aan elkaar rijgen. Zo dook hij vorig jaar nog in vijf films op. Dit jaar was hij al te zien in "Shadow Fighter". Naast Tarantino's negende prent wordt hij ook nog aangekondigd in twee andere producties. Zijn meest legendarische rol blijft die van Bandit in de legendarische actiefilm "Smokey and the Bandit" uit 1977.

Synopsis: Een tv-acteur en zijn stuntdubbel beginnen aan een odyssee om een naam op te bouwen in de filmindustrie tijdens de Charles Manson-moorden in Los Angeles in 1969.

Tarantino werkt samen met Heyday Films, Sony Pictures Releasing en Columbia Pictures, en dus niet met The Weinstein Company. "Once Upon a Time in Hollywood" wordt in de bioscopen verwacht op 9 augustus 2019.