In het Londense wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds is de collectie van de Britse koninklijke familie vandaag uitgebreid met een wassen evenbeeld van Meghan Markle, de verloofde van prins Harry. Madame Tussauds speelt daarmee handig in op de aanstaande bruiloft van de Britse prins op zaterdag 19 mei.

Het beeld van de aanstaande bruidegom kreeg een update, het beeld was in 2014 gemaakt ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag en draagt de rechterhand in het colbert, net als Harry deed tijdens de bekendmaking van de verloving. Het beeld van Meghan draagt het groene mouwloze jurkje van het merk Parosh dat de echte aanstaande bruid ook droeg in november bij de aankondiging van het huwelijk.

"Het wassen beeld nam ongeveer zes maanden werk in beslag", aldus Stephen Mansfield, een van de beeldhouwers die aan de realisatie ervan werkte. "We moesten een beetje opschieten nadat de opdracht was aangekondigd op 27 november 2017."

Madame Tussauds houdt binnenkort een vrijgezellenfeest waarbij 18-plussers de gelegenheid krijgen op de foto te gaan met Harry en Meghan. Op de dag van het huwelijk mag iedereen gratis naar binnen.

Het Madame Tussauds-filiaal in New York heeft ook een Meghan in huis, die ook vandaag wordt onthuld. Dat beeld heeft een andere pose en een andere outfit, namelijk van het Britse label Self-Portrait.

Madame Tussauds heeft 24 filialen, verspreid over Amerika, Australië, Azië en Europa.