Bradley Cooper gaat zichzelf regisseren in Leonard Bernstein biopic © BELGA

Amerikaans acteur Bradley Cooper ("American Hustle", "The Hangover") gaat de hoofdrol spelen in een biografische film over componist Leonard Bernstein. Hij zal de film ook zelf regisseren. Bernstein maakte muziek voor onder andere "West Side Story", "Candide" en "On The Town". Bernstein was dirigent van het beroemde New York Philharmonic Orchestra en stierf in 1990.

Cooper, die onlangs Lady Gaga regisseerde in de aankomende "A Star is Born", zal samenwerken met de Oscar-winnende scenarioschrijver Josh Singer ("Spotlight") en kleppers als Steven Spielberg en Martin Scorsese zijn producers van de film. Volgens bronnen ging Scorsese de biopic regisseren, maar zag hij hiervan af om zich te focussen op "The Irishman".

Coopers' project moet het opnemen tegen Jake Gyllenhaals nieuwe Bernstein-film, "The American". In diens biopic zien we Bernstein als beginnend dirigent bij het New York Philharmonic. De film toont de hoogte- en dieptepunten en het worstelen met de roem en het succes.

"Bernstein was een fascinerend figuur - vol van genialiteit en contradictie - en het zal een ongelooflijke eer zijn om zijn verhaal te vertellen", aldus Gyllenhaal.