Paul Van Haver, beter bekend als Stromae, en zijn partner Coralie Barbier hebben in alle stilte 137L opgericht. Die nieuwe onderneming zal zich onder meer toeleggen op de organisatie van culturele evenementen en festivals. Dat blijkt uit het Belgisch Staatsblad en schrijft De Tijd vandaag.

137L krijgt een startkapitaal van 100.000 euro mee. Het wordt ondergebracht op dezelfde zetel in Brussel als Mosaert, het label van Stromae waaronder ook zijn kledinglijn ressorteert. 137L heeft, aldus nog de oprichtingsakte, ook de bedoeling zich met interieurdecoratie en digitale diensten bezig te houden.

Van Haver en zijn entourage waren niet bereikbaar voor commentaar. Waarnemers zien in de oprichting van 137L een nieuw signaal dat de ambities van Van Haver, die een internationale cultstatus verwierf met zijn singles "Formidable" en "Alors on danse", zich vooral buiten de muziek bevinden. In meerdere interviews liet Van Haver onlangs optekenen dat hij geen druk voelt om een nieuw album te maken, en als dat er komt niet ten vroegste voor 2020 komt.

Onlangs liet Stromae wel een nieuwe single "Défilé" op de wereld los, ter promotie van zijn vijfde kledinglijn. Hij maakte bovendien al videoclips voor Major Lazer en Dua Lipa en in een zeldzaam interview met radiozender Studio Brussel liet hij optekenen een animatiefilm te willen maken en zich op architectuur te willen smijten.