Belgische film "Seule à mon mariage" goed onthaald in Cannes © Frakas Productions

De Belgische "Seule à mon mariage" van Marta Bergman is in L'ACID van Cannes goed onthaald bij zijn wereldpremière. L'ACID is een selectie van een tiental films, uit meer dan honderd inzendingen. Het doel van deze selectie is om de films te helpen bij de distributie.

De Roemeense Bergman, afgestudeerd aan de Brusselse filmschool L'Insas, vertelt in de film hoe Pamela, een jonge alleenstaande moeder uit de Roma-gemeenschap in Roemenië, via het internet hoopt om een Franse man te leren kennen. Maar het wordt een Belg, de Vlaming Bruno, gespeeld door Tom Vermeir. De jonge vrouw komt naar België, maar verzwijgt dat ze een klein meisje van twee jaar oud heeft achtergelaten in Roemenië.

In het vragenhalfuurtje na de film met de filmploeg vertelde Bergman dat Tom Vermeir niet het type man was dat ze in gedachten had. Maar nadat ze "Belgica" van Felix van Groeningen had gezien, was Bergman overtuigd van de complexiteit en fragiliteit die Vermeir uitstraalde, en die zijn personage nodig had.

De acteur kreeg voor zijn zeer genuanceerd acteren zelfs een open doekje tijdens dat vragengesprek. Het is pas de tweede film waarin Tom Vermeir te zien is, na tien jaar als lid van de rockgroep A Brand te hebben opgetreden en een carrière als acteur die zich vooral in het theater situeert, bij het gezelschap Compagnie Cecilia van Arne Sierens en het gezelschap Abattoir Fermé.

De ouders van Bruno in de film worden overigens gespeeld door Karin Tanghe en Johan Leysen. Wanneer de film in België in de bioscoop komt, is nog niet bekend.