Jessica Chastain verzamelt 355 mensen voor prestigieus Cannes fotomoment


De actrice nam de taak op zich om alle actrices zelf te benaderen of ze deel uit willen maken van dit bijzondere project.


Jessica Chastain heeft donderdag woman-power naar het Cannes Film Festival gebracht, met haar introductie van de 355 cast.

De actrice heeft een groep wereldsterren bij elkaar gebracht, waaronder Marion Cotillard en Penelope Cruz om mee te werken aan haar idee over een vrouwelijke spionagefilm en pitchte dit idee aan regisseur Simon Kinberg en op donderdag presenteerde ze de groep in Cannes.

Chastain, Cruz en Cotillard werden vergezeld door Fan Bingbing en Lupita Nyong’o voor een foto-moment om het 355-project te lanceren.

“Ik had zoveel plezier toen ik bezig was met de film The Help, dat ik graag nog een film met vrouwen wilde maken”, vertelt Chastain aan Deadline. “Ik houd van de Bourne-films, de Mission: Impossible-films en vroeg me af, buiten Charlie’s Angels, waarom er geen vrouwelijke hoofdrollen zijn in actie/ spionagefilms.

“Met dat idee en het idee om actrices te casten van over de hele wereld, is het nu echt een internationaal project geworden. Ik begon me te realiseren dat we een enorme creatieve vrijheid zouden hebben. Vervolgens vertelde ik over het idee aan Simon en hij was lovend. Hij zei: ‘Ik wil hier graag aan meewerken’. Toen ben ik de vrouwen gaan bellen en na gaan denken hoe het er dan uit zou moeten zien, ook om er een gezamenlijk project van te maken. Wat me belangrijk leek was om tezamen in Cannes te verschijnen, want dat zou dan het startpunt zijn van het project. Alle actrices zeiden ‘ja’ op dat voorstel. Tot nu toe is het een prachtig proces.”

Cover Media/Novum Nieuws