Pamela Anderson vraagt Kanye West om hulp


Pamela Anderson hoopt dat de rapper kan helpen om haar goede vriend Julian Assange vrij te krijgen.


Pamela Anderson zet zich met man en macht in om haar goede vriend Julian Assange, de man achter WikiLeaks, vrij te krijgen. Daarvoor roept ze nu de hulp in van niemand minder dan Kanye West. In een brief, die in handen is van TMZ, schrijft de Baywatch-ster dat Kanye altijd een voorstander is geweest van vrijheid van meningsuiting en hoopt ze dat hij iets voor Julian kan betekenen.

"Julian is een genie, maar wordt al jaren gemarteld. Hij zit al zes jaar in een kamertje op de ambassade van Ecuador in Londen, waar hem nu ook communicatie naar buiten toe is ontzegd. Geen telefoon, internet of bezoekers. Hij wordt kapot gemaakt. Ik zoek mensen die hun stem willen laten horen en jij bent daar sterk genoeg voor. Jouw woorden hebben een impact op mensen," aldus Pamela.

Hoewel de brief in eerste instantie persoonlijk aan Kanye gericht was, besloot Pamela's publicist het openbaar te maken, om zo aandacht voor de kwestie te krijgen. "Hoewel ik het niet altijd eens ben met Kanye, bewonder ik zijn lef om zich altijd uit te spreken. Daarmee maakt hij zich misschien niet altijd populair, maar hij staat tenminste voor wat hij vindt," zei Pamela tegen The Daily News.

Tot op heden is er nog geen reactie van Kanye op de brief gekomen. Hij bevindt zich momenteel in Jackson Hole, Wyoming, waar hij werkt aan zijn nieuwe album.

Cover Media/Novum Nieuws