Paul Verhoeven maakt weer een Nederlandse film © BELGA

Regisseur Paul Verhoeven werkt aan een nieuwe Nederlandse film. Het project heeft als voorlopige titel 'Het geheim van een goed huwelijk' gekregen. Het scenario wordt momenteel geschreven door Robert Alberdingk Thijm, de schrijver van eerdere televisiesuccessen als 'A'dam-EVA' en 'Dunya en Desie'. Alberdingk Thijm is een achterkleinzoon van de schrijver Lodewijk van Deyssel, één van de oprichters van De Nieuwe Gids, het tijdschrift van de Tachtigers.

De 79-jarige regisseur vindt het "ontzettend leuk om nog een keer iets te doen met de nieuwe generatie. Bovendien vind ik het heel fijn om op een set weer eens heel direct te kunnen zeggen wat ik denk. In het Frans of Engels kan ik mij toch moeizamer uitdrukken". De twee makers willen nog weinig kwijt over de inhoud van het project. Wel bevat de film veel rollen. "Jong en oud, het is een verhaal rond een familie." Het Filmfonds heeft geld toegekend voor de ontwikkeling van het project.

Verhoeven en Alberdingk Thijm werkten eerder aan het project 'Steekspel' van producent René Mioch. Zij hielden contact en bedachten het idee voor 'Het geheim van een goed huwelijk' de afgelopen jaren.

Verhoeven is momenteel in Cannes om te praten met distributeurs over zijn nieuwe Franse film, 'Blessed Virgin', over twee lesbische nonnen in de Middeleeuwen. De opnames van dit project beginnen half juli. Het is de bedoeling dat de film, waarin geen Nederlandse acteurs spelen, volgend jaar in Cannes in première gaat.