Beestige verhalen in nieuwe docureeks met Dieter Coppens © één

Vanaf 14 mei trekt Dieter Coppens er in Animalitis elke week opuit en dompelt hij zich met grote verwondering onder in de dierenwereld. Een half jaar lang volgt hij het kruim van de Belgische dierenexperts in binnen- en buitenland.


Dieter volgt bijzondere cases bij zowel doorsnee huisdieren als exotische wilde dieren: van een chihuahua die een hartoperatie moet ondergaan tot een bronstige panda of een gekwetste waterbok. Maar het draait niet enkel rond de dieren: Animalitis is een dierenprogramma over mensen. Zo zet Dieter ook unieke verhalen van getalenteerde dierendeskundigen in de kijker en legt zo de onverwoestbare liefde tussen mens en dier bloot. De experts tonen Dieter prachtige plekken, exotische dieren en hoogtechnologische diergeneeskunde. Dieter steekt ook zelf de handen uit de mouwen en waagt zich aan de praktijk.

In de eerste aflevering gaat Dieter op stap met Nele Sabbe, een wildlife dierenarts met thuisbasis in Zuid-Afrika. Zij krijgt een oproep binnen over een gekwetste waterbok. Nele laat Dieter ook een opvangcentrum voor gestroopte neushoorns zien, wat bij hem een diepe indruk nalaat. Aan de universiteit van Gent voert chirurg Bart Van Goethem een hartoperatie uit bij een chihuahua met een huidige levensverwachting van één jaar. Paardenchirurg Hans Wilderjans volgt dan weer de revalidatie op van het geblesseerde Olympische sportpaard Lully des Aulnes.

Bekijk Animalitis vier weken lang elke maandag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximustv.be. Klik hier om het programma op te nemen.