Brits koningshuis neemt het op voor vader Meghan Markle © BELGA

Het Britse koningshuis heeft Thomas Markle, de vader van de verloofde van prins Harry, in bescherming genomen nadat Britse media beweren dat hij paparazzifoto's in scène zou hebben gezet.

Op de beelden is te zien hoe de 73-jarige Markle voorbereidingen treft voor het huwelijk van zijn dochter Meghan en prins Harry en hoe hij zich laat opmeten voor een nieuw kostuum, een boek leest over Groot-Brittannië en foto's van zijn dochter bekijkt in een internetcafé.

Het waren medewerkers van de kledingzaak en het internetcafé die onthulden dat de foto's in scène zijn gezet en dat Thomas er geld voor zou hebben gekregen. Bewakingsbeelden lijken dat te bevestigen.

Omdat paparazzi hebben ontdekt in welk dorp in Mexico de man woont en daarmee zijn veiligheid in gevaar is, wil het Britse koningshuis hem beschermen, weet The Telegraph.

Welke maatregelen er exact getroffen zijn, is niet duidelijk. Kensington Palace heeft fotografen al eerder gewaarschuwd geen afbeeldingen van Markle en zijn vrouw te publiceren.

De ouders van Markle zullen op 19 mei aanwezig zijn op het trouwfeest. Daar zullen ze de andere leden van het koningshuis ontmoeten.