Begrafenisplechtigheid Maurane donderdag in Sint-Pieters-Woluwe © BELGA

De afscheidsplechtigheid voor zangeres Maurane vindt donderdag om 10 uur plaats in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Gratiënkerk in Sint-Pietes-Woluwe. Dat gebeurt in intieme kring.

De Belgische zangeres Maurane overleed vorige maandag. Ze werd 57 jaar. Wie zijn deelneming of bloemen wil afgeven, kan dat de ochtend van de begrafenis doen in de kerk.

De stad Brussel bracht afgelopen dinsdagavond, daags na haar overlijden, al een eerbetoon aan de overleden zangeres door haar grootste hits te laten weerklinken op de Grote Markt. Het eerbetoon aan Maurane werd bijgewoond door verschillende leden van het college van de stad Brussel. Maurane was een gekend en geliefd muzikante in Brussel. Ze werd geboren in Elsene en overleed in haar woning in Schaarbeek.

"Maurane was ongetwijfeld één van onze grootste talenten van ons land. Ze begon haar carrière in de straten en de theatercafés van Brussel. Haar vertrek is een groot verlies voor de muziekwereld", liet Karine Lalieux, Brussels Schepen van Cultuur, toen al optekenen.

De zangeres Maurane wordt door haar mede-muzikanten vooral geroemd voor haar geweldige stem en die herinnert Brussels burgemeester Philippe Close zich maar al te goed. "Ik ben bijzonder triest. Sinds meer dan 15 jaar, via gemeenschappelijke vrienden, heb ik Maurane leren kennen verder dan haar uitzonderlijke artistieke persoonlijkheid. De muziekwereld verliest één van zijn mooiste stemgeluiden. Een prachtige persoon heeft ons verlaten, ik mis haar nu al", aldus Close.