Poelvoorde en Efira met 'Le Grand Bain' op de rode loper in Cannes © BELGA

Met Virginie Efira en Benoît Poelvoorde hebben gisteravond twee Belgische acteurs mogen schitteren op de rode loper van het Filmfestival van Cannes. Het Belgische productiehuis Artémis Production stond in voor de coproductie 'Le Grand Bain' van Fransman Gilles Lellouche, een film buiten competitie met onder meer Poelvoorde en Efira in de cast.

De acteurs gingen arm in arm om samen met de regisseur de film voor te stellen. "Ik heb ongelooflijke kriebels, ik ben gek van vreugde, het is zo spannend en ongekend", liet Gilles Lellouche zich ontvallen. Het team vormde volgens de regisseur "een echte familie" tijdens het filmen.

"Er waren heel wat sterke persoonlijkheden bij mekaar, ik verwachtte een constante chaos op de set, maar (...) het was eindelijk een soort van harmonie," voegde Virginie Efira er op haar beurt aan toe.

Heel wat beroemdheden kwamen naar Cannes afgezakt om de première bij te wonen, met inbegrip van Marion Cotillard, Diane Kruger, Isabelle Huppert, Vincent Cassel, Laetitia Casta, Carla Bruni-Sarkozy, Jean-Paul Rouve, Michael Youn en Wim Wenders.

De komedie 'Le Grand Bain', gecoproduceerd door het Belgische Artemis Production, brengt het verhaal van een groep veertigers op de rand van een depressie, die van de ene dag op de andere besluiten om te beginnen met synchroonzwemmen.