"Vader van Meghan Markle komt niet naar bruiloft" © BELGA

Thomas Markle, de vader van de aanstaande bruid van de Britse prins Harry, zal zaterdag niet naar hun huwelijk komen. Dat meldt entertainmentsite TMZ. Hij zou een hartaanval hebben gehad, maar belangrijker nog is dat hij zijn dochter en de koninklijke familie niet in verlegenheid wil brengen.

Zijn gezondheidsproblemen zouden ook te maken hebben met zijn oudste dochter, Samantha, die bijzonder kritisch is voor haar halfzus Meghan. "Ik neem valium, zeker wanneer ik iets hoor over mijn oudste dochter", zei vader Markle aan TMZ. Hij voegde er ook aan toe dat hij misschien snel terug naar het ziekenhuis moet.

Kensington Palace wil het bericht niet bevestigen, maar vraagt wel begrip voor de "moeilijke situatie". Volgens de Britse openbare omroep BBC is de aanstaande bruid bezorgd over de toestand van haar vader en hoopt ze nog dat hij er zaterdag bij zal zijn. Het was de bedoeling dat Thomas Markle zijn dochter naar het altaar zou begeleiden.

Vorige week ontstond er nog ophef rond de man omdat hij zich tegen betaling zou hebben laten fotograferen door paparazzi terwijl hij een kostuum voor de bruiloft paste. Hij vertelde daarover dat hij veel aandacht krijgt sinds zijn dochter een relatie heeft met prins Harry. Deze keer wilde hij zelf de regie in handen houden, maar nu zegt hij daarvan spijt te hebben.

Dochter Samantha zou hem daartoe hebben aangezet, maakte ze zelf bekend op Twitter. Ze had hem voorgesteld om "positieve foto's" te laten maken, omdat de media ten onrechte een negatief beeld van hem neerzetten. Zelf zal ze niet aanwezig zijn op de bruiloft aangezien ze geen goed contact heeft met haar halfzus. Ook halfbroer Thomas Junior kreeg geen uitnodiging.