Philippe Geubels start met opnames van nieuwe komische fictiereeks © VRT

Philippe Geubels start in juni met de opnames van ‘Geub’, een nieuwe komische fictiereeks.


Philippe Geubels houdt van acteren. Hij had al ervaring met zware dramatische rollen, dankzij zijn rol in K3 en het dierenhotel, maar nu wil hij ook eens iets luchtigs proberen. Dat is 'Geub' (werktitel) geworden, een uit zijn voegen gebarsten sitcom waarin Philippe de hoofdrol vertolkt.

Sitcom

In ‘Geub’ krijgt Philippe een serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw ervandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt.

Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen en (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te geraken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

In deze komische, achtdelige fictiereeks speelt Philippe een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum. De humor zit in de situaties, de nevenpersonages maar vooral van het komische precisiewerk van Philippe Geubels.

Vereerd, verheugd en doodsbang

De komiek laat weten “vereerd, verheugd en doodsbang” te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm.

Olivier Goris, Netmanager Eén: "Superblij met deze nieuwe stap in het geweldige avontuur met Philippe Geubels! Tranen van het lachen bij het lezen van de scenario’s, die heb ik al gehad. Ik kan niet wachten tot de kijkers Geub straks in het echt te zien krijgen, op Eén."

‘Geub’ wordt geschreven door Jan Dircksens en Jan Reymen, die eerder al meewerkten aan ‘Geubels en de Belgen’ en Humo-cartoonist Jeroom Snelders. De regie ligt in de kundige handen van Mathias De Neve.

De reeks zorgt voor een primeur omdat ze zowel op Eén als op de commerciële zender RTL Nederland te zien zal zijn. ‘Geub’ wordt geproduceerd door Woestijnvis. Voor de coproductie met RTL wordt samengewerkt met Pretpraters NL Producties.

De opnames starten in juni en de reeks zal in de loop van 2019 klaar zijn.