Zus Meghan Markle bevestigt vader's hartaanval


Thomas Markle Sr. ervaart zoveel stress door de koninklijke bruiloft dat hij zich terugtrok uit de ceremonie.


De halfzus van Meghan Markle, Samantha, heeft bevestigd dat haar vader Thomas recent een hartaanval heeft gehad.

Thomas Markle Sr. zou de Suits-actrice eigenlijk naar het altaar lopen voor haar bruiloft met Prins Harry in de St. George’s-kapel in Windsor Castle op zaterdag, maar hij vertelde TMZ.com dat hij had besloten niet naar de ceremonie te gaan vanwege een hartaanval die hij leed op 8 mei.

Zijn dochter Samantha bevestigde het nieuws op Good Morning Britain en legde de schuld van de hartaanval bij de stress die hij leed tijdens de voorbereiding op de bruiloft.

“Hij had echt last van pijn in zijn hart en kreeg uiteindelijk een hartaanval. Het was een ongelooflijke hoeveelheid stress, volgens hem moesten ze hem stabiliseren,” zei ze. “Ik denk dat hij naar het ziekenhuis wil om onderzoek te laten doen. Ik weet niet wat zijn plannen zijn, maar er is daadwerkelijk iets aan de hand. Ik had hem graag gezien op de bruiloft, hij zou er moeten zijn. Maar de prioriteit is natuurlijk zijn gezondheid en veiligheid.”

Haar verhaal klopt met de verhalen van TMZ die suggereerden dat Thomas, die in een Mexicaans ziekenhuis lag dit weekend, terug wilde naar het ziekenhuis omdat hij bang is dat hij nog een hartaanval gaat krijgen. Hij claimt dat hij veel borstpijn heeft, vooral door de aanwezigheid van Samantha in de media.

“Ik gebruik nu Valium voor de pijn, vooral als ik iets hoor over mijn oudste dochter,” vertelde hij. Ook bevestigde hij dat hij niks meer had gehoord van Meghan sinds hij haar had verteld dat hij zich terugtrok uit de bruiloft.

Samantha vertelde in het interview ook dat haar vader erg depressief was over hoe hij in de media werd afgeschilderd. Recent kwam naar buiten dat Thomas Sr. werd betaald voor paparazzi-foto’s, maar Samantha zegt dat dat haar verantwoordelijkheid was.

Ze zei ook dat ze vond dat Thomas door de media op een manier werd behandeld die erg leek op de dood van Prinses Diana.

Een woordvoerder van Kensington Palace vertelde in een aankondiging: “Dit is een erg persoonlijk moment voor mevrouw Markle in de dagen voor haar huwelijk. Zij en Prins Harry vragen om begrip en respect voor meneer Markle in deze moeilijke situatie.”