Spike Lee krijgt staande ovatie op Cannes


Het nieuwe project van de regisseur, BlacKkKlansman, werd bijzonder goed ontvangen op het Cannes Film Festival.


Spike Lee heeft alweer een hit gescoord met zijn nieuwe film BlacKkKlansman, nadat hij de grootste staande ovatie kreeg van de critici op het Cannes Film Festival.

De film, met Denzel Washington’s zoon John David Washington in de hoofdrol als de eerste Afro-Amerikaanse rechercheur in het Colorado Springs politiedepartement die de Ku Klux Klan moet infiltreren tijdens zijn eerste missie.

BlacKkKlansman wordt geproduceerd door het team achter Get Out, en kreeg een 10-minuten durende staande ovatie op maandag, volgens The Hollywood Reporter.

Daarnaast werd gezegd dat kijkers meerdere keren applaudisseerden tijdens de film en aan het einde van de film gaf Dunkirk regisseur Christopher Nolan Lee een knuffel.

Eerdere reviews van BlacKkKlansman waren ook positief; een schrijver van The Guardian omschreef de film als een ‘entertainend spektakel’ en een ‘afkeuring van de New Trump Order’, en een Vulture-criticus noemde de film ‘een van de meest entertainende films in jaren’.

Lee zei in een interview over de film met The Hollywood Reporter dat het project bij hem werd gebracht door Get Out schrijver/regisseur Jordan Peele en hij was onmiddellijk geïnteresseerd door het verhaal, mede door het sociale en politieke klimaat in de Verenigde Staten.

Het project doet mee aan de wedstrijd voor de prestigieuze Palme d’Or prijs van het Cannes Film Festival, en heeft als concurrentie Everybody Knows met Penelope Cruz en Javier Bardem, Under the Silver Lake en Jean-Luc Godard’s The Image Book.

Cover Media/Novum Nieuws