Eerste moslima in Marvel-universum krijgt filmrol © BELGA

Er liggen filmplannen klaar voor Ms. Marvel - oftewel Kamala Khan, een Pakistaans-Amerikaans tienermeisje met superkrachten uit het Marvel-universum. Dat onthulde New Musical Express (NME) vandaag. Opmerkelijk: de voor het Belgisch publiek vrij onbekende superheldin is moslima.

Het eerste islamitische personage in het superheldenuniversum werd in 2013 gelanceerd. Met haar superkrachten kan ze onder meer van gedaante veranderen. Na het succes van de stripreeks, waarin Ms. Marvel de hoofdrol speelt, kondigde de topman van Marvel, Kevin Feige, in een interview met BBC filmplannen aan die zullen draaien rond het personage.

Kamala Khan is een Pakistaans-Amerikaanse tiener die opgroeit in New Jersey. Ze leidt een normaal leventje, totdat ze ontdekt dat ze tot de Inhumans behoort, een ras van mensen dat afstamt van aliens. Dat gaat gepaard met een aantal opmerkelijke superkrachten.

Bij het Amerikaanse publiek werd Ms. Marvel vijf jaar geleden geïntroduceerd in de Captain Marvel-stripreeks. Amper een jaar later werd een stripreeks gewijd aan de moslimheldin.

Wie de rol van Ms. Marvel zal vertolken in de film is nog niet duidelijk. Er gaan geruchten dat de Indiase actrice Priyanka Chopra een grote kanshebber is voor de rol. Zij sprak de stem van het Ms. Marvel-personage in voor de gelijknamige animatiefilm.