Matthew McConaughey als outlaw in ‘Free State of Jones’ © Isopix

Een interessant historisch oorlogsdrama en een waargebeurd stukje geschiedenis uit de Amerikaanse burgeroorlog. Vanaf 18 mei in de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Newton Knight

De jaren 1860, een bloederige periode in de Amerikaanse geschiedenis. Newton Knight is een verpleger in dienst van het leger, die de gewonden van het slagveld van de Burgeroolog naar het veldhospitaal brengt. Veel gewonden, veel gruwelijke taferelen. En veel ongelijkheid: rijke Amerikanen hoeven niet naar het front, arme sukkelaars dienen als kanonnenvoer.
Knight wordt er niet vrolijk van en als zijn neef dan ook nog eens sneuvelt, keert hij gedesillusioneerd naar huis. Samen met een groepje voortvluchtige slaven en deserteurs vlucht hij de moerassen in, richt er zijn eigen vrijstaat op en trekt ten strijde tegen de troepen waarvan hij eerst zelf deel uitmaakte. In de ogen van die troepen is hij een outlaw, een vogelvrij verklaarde opstandeling. In andere ogen: een voorvechter van de strijd tegen rassendiscriminatie.
 
TrailerCast en crew

Oscarwinnaar Matthew McConaughey zet in ‘Free State of Jones’ een schitterende Newton Knight neer. Verder zie je in de cast onder meer Gugu Mbatha-Raw, Keri Russell en Mahershala Ali (die in 2017 eveneens een Oscar won voor zijn rol in ‘Moonlight’).

‘Free State’ of Jones’ is een zorgvuldig gemaakt drama van regisseur Gary Ross, die eerder tekende voor ‘The Hunger Games’.
Zin in een stukje Amerikaanse geschiedenis, verpakt als een episch drama, sterke acteerprestaties en een dreigende Matthew McConaughey? ‘Free State of Jones’ is echt iets voor jou.
 
Deze film is vanaf 18 mei beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.