Vermoorden van baby Hitler geschrapt uit Deadpool-sequel © BELGA

Juist voor de release van "Deadpool 2" lekken er steeds meer details uit over de productie van de film. Eén van de opmerkelijkste onthullingen is dat de scenaristen na een testvertoning een scène hebben geschrapt waarin Deadpool een babyversie van Adolf Hitler wurgt. Dat meldt de Amerikaanse stripnieuwswebsite Comicbook.com.

De bewuste scène zou worden vertoond tijdens de aftiteling van de film. Deadpool reist door de tijd en belandt in 1889, het jaar waarin Hitler wordt geboren. Hij bevindt zich in een kraamkliniek, waar hij een wiegje aantreft met de naam "A Hitler". Deadpool twijfelt even en vervolgens is vanuit het perspectief van de baby te zien hoe Deadpool baby Hitler wurgt.

In een interview met Comicbook.com geven scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick toe dat de scène de grens van het toelaatbare overschreed. "Ons testpubliek maakte bezwaar tegen deze scène. Ze wisten dat het om een babyversie van Hitler ging, maar het is en blijft een baby", klinkt het.

Deadpool 2 verschijnt op 18 mei in de Amerikaanse filmzalen. Vandaag gaat de film al in première in de Belgische bioscopen.