Keith Richards roept Amerika op om Trump te dumpen © BELGA

Rolling Stone-gitarist Keith Richards roept alle Amerikaanse staatsburgers op om president Donald Trump "te dumpen". In een interview met BBC Radio 4 verklaart de Britse muzikant dat hij in 1989 een flinke ruzie kreeg met Trump.

Trump was de promotor van de Rolling Stones in 1989 toen de Britse rockers in het kader van hun "Steel Wheels"-tournee in Atlantic City optraden. Na aankomst in de Amerikaanse stad zag Richards dat de reclameborden voor het concert op een bijzondere manier waren ontworpen. De naam van Trump stond in grote letters, terwijl de naam "Rolling Stones" in een minuscuul lettertype was gedrukt.

"We hebben al die jaren nooit problemen gehad met promotors, maar Trump is een uitzondering. Dat incident in 1989 was de laatste keer dat ik nog eens echt kwaad werd. Ik nam mijn vertrouwde zakmes, stak het in een tafel voor mij en eiste dat Trump gedumpt moest worden."

Volgens Richards zijn het nu de burgers van de Verenigde Staten die Trump moeten dumpen. "Zeg niet dat ik jullie heb gewaarschuwd", klinkt het bij het rockicoon.