Reese Witherspoon produceert documentairefilm over tennislegende Martina Navratilova © BELGA

Hello Sunshine, het productiebedrijf van de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon, werkt samen met journalist en klokkenluider Glenn Greenwald en auteur Suzanne Gilbert aan een documentairefilm over de Tsjechisch-Amerikaanse tennislegende Martina Navratilova. Dat meldt het tijdschrift Variety.

De documentairefilm gaat dieper in op de voortrekkersrol die Navratilova vervulde voor de LGBT-gemeenschap toen ze in het begin van de jaren 1980 bekendmaakte dat ze biseksueel was. In de film getuigt journalist Glenn Greenwald hoe hij als kind werd beïnvloed door de getuigenis van de tennislegende.

"Deze documentairefilm is actueler dan ooit. Het is heel belangrijk om nieuwe generaties jonge mensen te vertellen over de vitale rol die Martina Navratilova speelde voor de erkenning van mensen uit de LGBT-gemeenschap", verklaarde Hello Sunshine-producer Charlotte Koh aan de pers.

Martina Navratilova wordt op het tennisveld beschouwd als een levende legende. Ze won maar liefst 59 grandslamtitels, waarvan 18 in het enkelspel, 31 in het vrouwendubbelspel en 10 in het gemengd dubbelspel.