Bryan Fuller uit kritiek op trailer Bohemian Rhapsody


De filmregisseur is van mening dat er bepaalde dingen anders zouden moeten in de film, waarvan deze week een trailer uitkwam.


Regisseur Bryan Fuller heeft de nieuwe trailer van de biografiefilm over Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody bekritiseerd en dringt er bij de filmmakers op aan dat ze de biseksualiteit van de zanger niet moeten verbergen.

Brit Dexter Fletcher die Bryan Singer vorig jaar verving als filmregisseur, bracht maandag de eerste trailer uit van de film en Fuller was niet bepaald onder de indruk. De Star Trek: Discovery-regisseur uitte via Twitter zijn ongenoegen over het werk van Fletcher en zijn producenten.

“Zijn er meer mensen geïrriteerd over het feit dat in de #BohemianRhapsody trailer Freddie Mercury wordt afgebeeld als iemand die op vrouwen viel, terwijl hij toch echt biseksueel is?”

“Ik voel aan de trailer dat ze iets weg laten. Anders hadden ze wel laten zien dat hij biseksueel is. Hem romantisch laten zien met een vrouw, maar niet met een man is apart.

In de trailer zie je Rami Malek, die de rol van Mercury speelt, als persoon die met Queen optreedt, geniet van feestjes en ook in de studio werkt aan muziek.

Fuller richt zich ook op de bazen van 20th Century Fox en het persbericht dat is verstuurd, waarin staat dat Mercury aan een levensgevaarlijke ziekte leed. “Beste mensen van 20th Century Fox. Ja, het is een levensbedreigende ziekte, maar het heeft een naam: aids. Hij kreeg dat door seks te hebben met mannen. Verbeter dat.”

Cover Media/Novum Nieuws