Jason Statham biedt excuses aan na homofobe opmerkingen


De acteur zou in het verleden beledigende uitspraken hebben gedaan en daar biedt hij nu zijn excuses voor aan.


Jason Statham heeft zijn excuses aangeboden voor de homofobe uitspraken die hij deed tijdens het werken op een filmset bij de film Wild Card in 2015.

Volgens The Blast gebruikte de acteur de woorden in gesprek met producer en jarenlange collega Steve Casman en dat werd opgenomen door R.J. Cipriani, een man die als consultant meewerkte aan de film.

Waarschijnlijk nam Cipriani vorig jaar contact op met Statham en vertelde hem over de opname. Hoewel Statham volhoudt dat hij zich het argument niet herinnert en ook niet meer weet dat hij termen als ‘f**cking f*gs’ heeft gebruikt, heeft hij wel zijn excuses aangeboden.

“Iemand benaderde me met de bewering dat hij een tape had van mij waarop ik bepaalde dingen heb gezegd die beledigend waren voor de LHBTI-gemeenschap. Ik heb de opname niet gehoord en mijn verzoeken om de opname te horen zijn geweigerd. Ik kan me niets van deze beledigingen herinneren”, aldus de kale acteur.

“Laat het duidelijk zijn dat de termen erg beledigend zijn. Als ik dit inderdaad heb gezegd, dan was dat verkeerd en verontschuldig ik me ten zeerste. Iedereen die me kent weet dat ik niet zo tegen de LHBTI-gemeenschap aankijk. Ik kan niet repareren wat in het verleden is gebeurd, maar kan er wel van leren en het in de toekomst beter doen.”

Cover Media/Novum Nieuws