De populaire Ketnet-serie 'Nachtwacht' krijgt tegen eind dit jaar een eerste bioscoopfilm. De jongerenzender maakt die film, op basis de serie en haar centrale personages, in samenwerking met Studio 100. Dat heeft de openbare omroep VRT deze week aangekondigd.

De film is een primeur voor 'Nachtwacht', een serie die het jonge Vlaamse publiek tot nu toe enkel op het kleine scherm kon zien. De reeks gaat over een trio met bovennatuurlijke krachten dat in het fictieve dorp Schemermeer woont en het regelmatig met duistere wezens uit de onderwereld aan de stok krijgt. Materiaal genoeg voor een heuse bioscoopfilm, zo hebben VRT en Studio 100 beslist.

De film zal niet 'Nachtwacht' heten, maar krijgt met 'De poort der zielen' een eigen titel. "De bewoners van Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Celine Verbeeck) hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega (Sven De Ridder) mag eindelijk uit zijn boek komen", zo omschrijft VRT de plot.

Er is uiteraard een plottwist: "De vreugde is van korte duur want de 3 helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden."

Fans moeten nog een kleine 7 maanden geduld oefenen: 'De poort der zielen' komt op 12 december in de zalen.