Bekijk het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle live! © Photonews

Zaterdagmiddag valt het dagelijks leven in Groot-Brittannië even stil, want dan staat het sprookjeshuwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle op het programma. Via de livestream op proximustv.be hoef je niets van het hele spektakel te missen.

De fans kamperen nu al voor Windsor Castle om een glimp op te vangen van het bruidspaar, terwijl iedereen weet dat je op tv het meeste ziet. De Britse zenders draaien dan ook in overdrive. Ben jij niet een van de 600 genodigden en ben je niet op citytrip in Londen dit weekend? Voor de vroege vogels begint BBC World al om zes uur 's morgens met live beelden vanuit het publiek. Om 11 uur starten ze met een speciaal programma met naast de live verslaggeving ook reportages uit het hele land.

Ook bij de Vlaamse tv-zenders hoef je niets te missen van het spektakel: VTM schakelt vanaf 11u live over naar Windsor, waar om 13u de plechtigheid plaatsvindt in de St. George's Chapel. Nieuwsanker Birgit Van Mol en journaliste Birgit Herteleer brengen ter plaatse verslag uit. Birgit Van Mol zal post vatten aan het kasteel, terwijl Birgit Herteleer als mobiele reporter de sfeer opsnuift in de straten van de stad. Nieuwsanker Elke Pattyn en royalty-experte Eva Peeters volgen alles op de voet vanuit de studio in Vilvoorde en zorgen voor commentaar. Tijdens het VTM Nieuws van 13.00 – waarin ook uitgebreid aandacht besteed wordt aan het koninklijk huwelijk – is het livesignaal te volgen bij Q2. Daarna gaat VTM opnieuw naar Windsor voor de eerste kus van het kersverse echtpaar en hun toer in de koets.

Klik hier voor de livestream van VTM!

Op Eén begint het rechtstreeks verslag om 12u, Hanne Decoutere zorgt voor de presentatie vanuit de studio. De uitzending wordt om 12u10 onderbroken door Het Journaal, maar om 12u30 gaat het liveverslag verder. Filip Feyten en Marlène de Wauters zorgen voor de commentaar, terwijl Ivan Ollevier en Steven Decraene voor de verslaggeving ter plaatse zorgen.

Klik hier voor de livestream van Eén!

Wat we nu al weten over de bruiloft? Over de bruidsjurk van Meghan Markle is voorlopig nog niets bekend. Wel zeker is dat prins George en prinses Charlotte, de oudste kinderen van prins William en Kate Middleton, een van de bruidskinderen zullen zijn. En ook dat de vader van Meghan Markle niet aanwezig zal zijn, is nu zeker. De voormalige actrice zal door prins Charles naar het altaar begeleid worden. Tijdens de plechtigheid zal muziek te horen zijn van Karen Gibson and The Kingdom Choir en de 19-jarige celliste Sheku Kanneh-Mason. Zij zullen onder begeleiding staan van dirigent James Vivian en zijn St. George's Chapel koor en orkest.

Bekijk ook:
De eerste stapjes van Meghan Markle in het Britse koningshuis
Alles wat je moet weten over Meghan Markle
6 'royale' redenen om Londen dit jaar te bezoeken